澳门新葡京官方网站

2013338新葡京
项目标签
设想公司 :
位置 :
范例 :
质料 :
文章分类 :
标签 :

非常感谢 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Appreciations towards for providing the following description:

侵华日军南京大屠杀遇难同胞纪念馆三期扩容工程建设为了纪念侵华日军1945年9月9日在南京投降事件,凸显抗战胜利的主题。构思立意为胜利、圆满的情感表达。

The Memorial Hall of the Victims in Nanjing Massacre by Japanese Invaders, Phase III was to commemorate the surrender of Japanese troops in Nanjing on September 9, 1945, and highlight the theme-the victory of the Anti-Japanese War. The idea is to express the feelings of victory and fulfillment.

▼全景鸟瞰图,aerial view

 

延续与个性
Continuity and individuality

纪念是一个城市记忆的延续。“断刀、纪念广场、死亡之庭、祭祀院落、和平公园”。塑造了江东门纪念馆完整的叙事篇章,是南京重要的城市记忆。三期新馆作为纪念馆的扩建工程,不仅补充城市功能、延伸参观流线、凸显不同主题的情感氛围,更是延续了城市纪念。新建部分着重叙述抗战的艰苦历程、表现胜利的喜悦,传递人类对和平圆满的愿景。

Commemoration is a continuation of a city’s memory. The spatial sequence consisted by the Broken-knife, the Memorial Square, the Death Chamber, the Sacrificial Courtyard and the Peace Park, which open a complete narrative chapter of the Jiangdong Gate memorial. It is an important urban memory of Nanjing. The Phase III as the expansion project of the Jiangdong Gate memorial, which not only supplement urban functions, extend visitors circulation, highlight emotional atmosphere of different themes, but also extend the city memory. The expansion section focuses on the arduous journey of the Anti-Japanese War, the joy of victory, and vision of mankind’s peaceful fulfillment.

▼胜利之墙航拍,aerial of the wall of victory

和而不同是方案的定位,建筑的整体形态与二期融为一体,也以更加开放包容的姿态、亲切自然的方式融入城市生活。覆土地景式的建筑形态削弱对周边城市建筑和空间的压迫感,柔和的建筑曲线与绿色的树木草地相得益彰、宁静平和。新馆立面延续灰色色调,面对城市空间排列着清水混凝土柱,亦展现了新馆的纪念性特征。

The position of the scheme is harmony without uniformity. The form of the Phase III is integrated with the second phase, and it is integrated into the urban life in a more open, inclusive, friendly and natural way. The earth-sheltered architecture reduces the pressure against the surrounding urban architecture and space, and the curvilinear architectural form is softly harmony with the green trees and grass. The facade of the new pavilion continues to be gray, with these fair-bare concrete columns in the face of the urban space, which show the memorial features of the new pavilion.

▼灰色调的新馆立面,the facade of the new pavilion continues to be gray

 

生态绿色纪念性建筑
Ecological and sustainable memorial building

扩容工程处处体现绿色设计理念,通过绿色植物屋面、太阳能光伏发电、中水回收利用、透水混凝土选材、下沉庭院及天井、热风压拔风效应等多个生态低碳措施,创造出一个既满足空间艺术气氛又能够体现可持续理念的生态绿色纪念性建筑。

The expansion projects reflect ecological and sustainable concept in multi aspects, via the green roof, solar photovoltaic, gray water recycle, permeable concrete, sunken garden and patio, chimney effects, and many other low-carbon measures, creating a ecological and sustainable architectural monument which possesses both architectural atmosphere and sustainable concept.

▼体现绿色设计理念,reflect ecological and sustainable concept

 

纪念与日常
Commemoration and routine

场地中心是椭圆形的纪念广场,寓意着中国抗战胜利和“圆满”的愿景。整个建筑物呈现谦逊柔和的空间形态,是一个融于城市生活的绿色公园。其中,一条“胜利道路”穿行其中,象征抗战胜利的艰难历程。纪念广场的四周地形微微隆起,形成半围合的空间,结合绿树设置屏蔽了部分城市干扰,保证广场的安静与私密,也为公众提供了一处亲切的放松游憩场地。人们在内可以休憩、奔跑、漫步、交流,怡然自得。

The center of the site is an oval memorial square, which symbolizes the victory of China’s Anti-Japanese War and the vision of “completeness”. The whole building presents a modest and downy form, being a green park that is integrated into urban life. Among them is a “victory road”, symbolizing the struggle for victory. The land around the memorial square is slightly uplifting, forming semi-enclosed space, blocking parts of the city combining with green trees, to ensure that the square is quiet and private, which also provides the public with a recreation place. People can rest, run, walk, wander, talk and enjoy themselves.

▼场地中心是椭圆形的纪念广场,the center of the site is an oval memorial square

当需要举办大型纪念活动时,整个椭圆形广场亦可容纳8000人集会。广场的北面设有小型讲演台,供集会活动时候使用。广场三面的抬起斜坡场地,使广场更加具有向心感和聚合性,抬高的坡地下面容纳着商业和展览空间。在广场与坡地交界区域组织着广场主要交通流线,设计了独特的纪念景观要素。300位抗战英烈的名字镌刻于抛光黑色大理石之上,伫立于游人漫步的广场一侧。广场西南侧是与城市对接的重要出入口,设置了下沉广场使纪念广场与城市道路保持了一定的距离感。拱桥的巧妙连接则使得纪念广场的空间具有指向性和聚合性。

The entire oval square enable accommodate 8,000 people when grand commemorative events are needed. In the north of the square, there is a small podium for the rally. The three sides of the square raise the sloping land, making the square more centripetal and cohesive, elevation of the sloping land accommodate the commercial and exhibition space. The main traffic circulation of the square is organized in the border of the square and the slope, where the unique elements of the memorial landscape are designed. The name of 300 anti-war heroes is engraved on the polished black marble and stands on the side of the square where visitors wander. The southwest of the square is an important entrance to the city, the sunken square is to make the memorial square keep a certain distance with the city road. The elaborate connection of the arch bridge makes the memorial square more direct and cohesive in space.

▼各种活动,activities

 

复合与开放
Composition and opening

新馆是一个功能复合开放的综合体,除了胜利纪念广场、绿化公园外,还容纳了世界反法西斯战争中国战区胜利纪念馆、大巴车站、社会汽车库、自行车库、商业配套、办公等功能设施。场地西侧北侧通过设置下沉庭院及坡道与地铁、隧道、周边城市空间对接与联系。整体性对周边城市交通进行梳理与更新,有效的完善和补充了纪念馆的参观流线与交通组织,能够为城市提供一个方便可达、开放复合的城市空间节点。开放式的设计是新馆的一个重要特点,当纪念馆及新馆闭馆后,其他功能仍然可以继续提供社会服务。通过灯光照明的设计,使广场在日夜都形成不同的景色,成为一个公共开放的日夜公园。

New museum is a complex of a functional composition and opening, except the victory memorial square, green park, also contains the world’s anti-fascism war memorial hall, bus station, community garage, bicycle garage, commercial supporting facilities, office, etc. The north and west of the site is connected with the subway, tunnel and surrounding urban space by setting the sink courtyard and ramp, which comb and update of the surrounding urban traffic in general, effectively improve and supplement the museum visiting circulation and traffic organization, to provide a convenient, open and composite space node for city. Open and accessible are important features of the new museum. When the memorial hall and new museum are closed, other functions can continue to provide social services. Through the design of the lighting, the square has a different view at day and night, becoming a public day- night park.

▼设计理念及与城市生活的融合,the design concept and the interaction with the city life

 

空间与材质
Space and material

和平与圆满愿景,谦逊柔和的形态是这个项目最重要的表达。柔和自然的曲线,绿色开阔的草地使环境安静、轻松,在表达纪念性的同时,也为公众提供了一处亲切与放松的游憩场地。

Peace and fulfillment, the humble and soft form is the most important expression of the project. The gentle natural curve, green and open grassland makes the environment quiet and relaxed, while expressing commemoration, it also provides a friendly and relaxing recreation place for the public.

▼柔和的建筑曲线,the soft form of the architecture

在柔和的绿色的衬托下,暗红色的弧形胜利之墙分外醒目。胜利之墙材质采用了能够凸显历史感与沧桑感的暗红色锈蚀钢板。胜利之墙由负一层延伸出来,墙面为三维曲面,通过钢板的分割与嵌入灯槽形成表面肌理,象征着中华民族“浴火重生”的历史记忆,并成为开阔绿色广场日夜的主要景观。胜利之墙的最高点是胜利火炬,火炬在重大活动的时候会点燃熊熊烈火。

In the soft green foil, the dark red arc victory wall is even visible. The wall of victory is made of dark red rust plate that can highlight the sense of history and vicissitudes. The wall of victory is extended by negative one layer, the wall is three-dimensional surface, and the surface texture is formed through the separation of steel plate and the embedded lamp groove, it symbolize the historical memory “Born of Fire” of Chinese nation, and becomes the main landscape of green square. The highest point of the wall of victory is the victory torch, which will ignite when it is in events.

▼暗红色锈蚀钢板的胜利之墙突显历史沧桑感,the wall of victory is made of dark red rust plate that can highlight the sense of history and vicissitudes

▼二三期过渡联系,the transition of Phase III and II

   

胜利之墙后面的坡道是胜利之路,缓缓上升,通过曲面屋檐及坡道的宽窄变化形成峡谷式的空间效果,走到坡道的顶端为巨大悬挑的平台,豁然开朗。在这里人们能够俯瞰胜利广场,象征着胜利之路由“黑暗走向光明”。由胜利之路进入纪念馆,室内一个核心的空间也是贯穿各层的椭圆型的圆台体量,是纪念馆的序厅,主要的上下联系流线围绕着这个体量周围展开。圆台体量顶上一圈椭圆型的天窗,撒下柔和自然光线,增加了馆内静谧的气氛。

The ramp of the back victory wall is the road to victory, slowly rise, forming the valley-spatial-experience through curved roof and width-changed ramp, when going to the top of the ramp, is a large cantilever platform, the space suddenly enlightened. Here people can overlook the victory square, symbolizing the “route of victory” from darkness to light. Entering into the memorial hall by the “route of victory”, an elliptic cone volume pass through all the floors as the core of the interior space, acting as the preface hall of the memorial museum. The volume provides the contacts between up and down. The soft natural light pass through the elliptical skylights on the top of the volume, create a quiet atmosphere in the memorial hall.

▼缓缓上升的胜利之路,the road to victory slowly rise

   

▼进入序厅,enter the preface hall

▼出口,exit

新馆沿街立面均采用一次性浇筑的清水混凝土材质,质朴厚重的清水混凝土既能够凸显建筑的纪念性特征,又符合安静平和的建筑气质。外立面一列列混凝土柱阵将阳光切割成条条光影,形成无穷无尽的韵律感。柱廊下面铺设灰色碎石,自然形成了与城市的缓冲,也加强了建筑的纪念性与场所感。

The facade of the new pavilion is made of a single cast of fair-bare concrete, plain and thick fair-bare concrete can not only highlight the architectural commemorative features, but also accord with the quiet and peaceful architectural atmosphere. The concrete columns in the outer facade cut the sunlight into strips and form an endless rhythm. Beneath the colonnade is the grey rubble floor, which naturally formed a buffer against the city, and reinforced the architectural memory and the sense of place.

▼新馆立面均采用一次性浇筑清水混凝土,the facade of the new pavilion is made of a single cast of fair-bare concrete

▼外立面混凝土柱阵形成无穷无尽的韵律感,the concrete columns in the outer facade form an endless rhythm.

▼柱廊下面铺设灰色碎石形成了与城市的缓冲,the colonnade is the grey rubble floor that naturally formed a buffer against the city

 

结语
Conclusion

三期扩容工程是侵华日军南京大屠杀遇难同胞纪念馆扩建工程的一个补充和延续,兼具开放性与公共性,日常性与纪念性。这里是一个容纳历史记忆与当前生活、胜利喜悦与死亡悲痛的场所,人们可以在这里纪念、休息、放松、漫步、玩耍。我们希望通过一方公园、一个广场、一条道路的设计带给南京城市、南京市民喜欢的城市公共空间。

The Phase III expansion project is a complement and continuation of The Memorial Hall of the Victims in Nanjing Massacre by Japanese Invaders. It has the characteristics of openness and publicity, the nature and the commemoration. Here is a place to accommodate historical memories and current lives, victory joy and death grieve, where people can remember, rest, relax, walk and play. We hope that the project will be accepted and loved by the city and its residents.

▼夜色中的纪念馆,architecture in the dark

▼总平面图,master plan

▼一层平面图,the first floor plan

▼屋顶平面图,roof plan

▼地下平面图,basement floor

▼剖面图,section

▼胜利之墙轴测图,axon of victory wall

▼锈蚀钢板灯槽大样,corroded steel pate detail

▼墙身大样,wall detail

▼胜利之墙大样,detail of victory wall

项目信息
项目名称:侵华日军南京大屠杀遇难同胞纪念馆三期扩容工程
设计时间:2013-2015年
建成时间:2015年
用地面积:28307.39m²
建设面积:54636.3m²
项目地址:江苏南京
业主单位:南京市建邺区河西建设指挥部办公室
设计单位:华南理工大学建筑设计研究院
设计团队:何镜堂、倪阳、刘宇波、包莹、李恺欣、黄艳芳、晏忠、郑炎、钟日明、舒鑫、麦恒、钟敏仪、陆歆、唐雅冰、廖俊峰、张莎玮、梁景韶、黄冠南、盛竞、吴中平、林毅、马辰龙、李晓丰、郑少鹏、何小欣、姜帆、邓夏等
摄 影:战长恒 马明华

Project information
Project name: The Memorial Hall of the Victims in Nanjing Massacre by Japanese Invaders, Phase III
Design: 2013-2015
Completion: 2015
Site area: 28307.39 square meters
Construction area: 54636.3 square meters
Address: Nanjing, Jiangsu province
The owner: Hexi construction headquarters office, Jianye district of Nanjing
Designer: Architectural Design & Research Institute of South China University of Technology
Designer team: He Jingtang, Ni Yang, LiuYubo, BaoYing, Li Kaixin, Huang Yanfang, Yan Zhong, Zheng Yan, Zhong Riming, Shu Xin, Mai Heng, Zhong Minyi, Lu Xin, Tang Yabing, Liao Junfeng, Zhang Shawei, Liang Jingshao, Huang Guannan, ShengJing, Wu zhongping, Lin Yi, Ma Chenlong, Li Xiaofeng, Zheng Shaopeng, He Xiaoxin, Jiang Fan, Deng Xia, etc
Photographer: Zhan Changheng Ma Minghua

Chinese & English text: Architectural Design & Research Institute of South China University of Technology

More:  更多关于他们



最新事情
澳门新葡京官方网站
揭晓批评
49 批评
  1. ——”这里是一个包容汗青影象与当前糊口、成功高兴与灭亡悲恸的场所,人们能够在这里留念、歇息、放松、安步、游玩。”
    哭着笑仍是笑着哭,悲恸时还能休闲游玩?我信赖任何一个中国人,都不会在南京大屠杀纪念馆前,能歇息、放松、安步、游玩的起来!!

  2. Profile photo of 大猫师长教师

    大而无当的设想。圆形留念墙有试图做凝聚力会萃地区的设法,但是立面的灯带毁坏了这类测验考试。提及抗战成功这个主题,不晓得怎样地想起来《兄弟连》最初一集,温斯特一个人跳进湖里泅水的安好,以及兄弟们一同打球时分的高兴和模糊的丢失。一个时期完毕了,一个巨幕徐徐落下,新的糊口开端了。这是我所希冀的抗战完毕和成功时分的感情。这个场馆没有给我这类感触感染。

  3. Profile photo of 李小白

    固然有其他影子,但觉得仍是不错的,这么多喷的人也是醉了

  4. Profile photo of 赵了燚

    我却是以为将留念和休闲分离起来没什么欠好。但市民休闲不代表会落空持重和留念典礼感。参考911留念博物馆,坍塌倾斜的意向。博物馆中间的世贸双塔留念公园,宏大的浮泛和瀑布,橡树林下仍是能够停止各类市民举动,但不影响留念的意义和持重感。

    • Profile photo of 董化一

      就像伴侣说的,坍塌倾斜的意向,宏大浮泛和瀑布,这些是焦点,这个三期标准碾压前两期,才招致这些成绩

  5. 不晓得作何评价,只想知道有甚么元素在里面

  6. 打破常规展馆的表现形式,从而操纵好顶面修建的面积用来做市民公园。

  7. 去过,总的来说仍是很棒的修建,批评里那些说的井井有条那里那里欠好的人,我很好奇假如让你自己去做会做成什么样子

  8. 澳门新葡京官方网站

    坟与香的具象表示,这就是纪念性修建该有的模样?

    • 仍是说遵从所谓的“风水巨匠”说这里得挖个坟,坟的火线得插上烛炬,早晨能看到火光。。。

  9. 内里没看到兽性

  10. 庄重的纪念馆弄成了休闲娱乐的处所。

  11. Profile photo of 无意道人

    一个纪念馆还整出来三期,脑筋有病

  12. 头几天刚去过,以为汗青影象,灭亡悲恸没感受到,一样平常休闲安步却是不错。说句题外话,日本之所以死不认可仍是故国不敷壮大,没有让他不能不屈从。

  13. 看阐发图以为有些像是鉴戒了big的一个项目的体量天生逻辑

  14. 何老作品挺多,

  15. 各类想去看看设法

  16. 从前,我们保卫领土完整。如今,我们尽情地浪费着地盘。。。。。。

  17. Profile Photo

    休闲公园性子大于留念园太多….

  18. 看到那张夜景还觉得是到了省体育馆···做的这么火树银花干吗呢- -!

  19. Profile Photo

    哎 一片骂声 与之前抗日的谁人场馆比拟真的不克不及教诲我们不忘羞耻 我不会期望我的孩子来这类休闲气味这么浓厚的处所进修汗青 我不懂 有甚么好美满的 日本录用压根儿都还不认可罪过呢 前两天赋方才播出一个731队伍的灌音 我国就感激谁人电台的不得了

  20. Profile photo of 董化一

    先看到设想方就有点担忧,看了全部计划引见有点上学时假大空的影子,看完批评又定心了,大众的眼睛是雪亮的,纪念性修建虽不强调必需如何,但shopping Mall式的纪念馆仍是够胆

  21. 一年前去过,其时没意识到这是华南院的作品,说说我的感触感染:1、标准宏大,完整是神的标准,我想这是和天主视角做计划有关吧,毫无亲切感可言。想一想何院士从前引见本人计划拿出的草图和实践建成的结果就了解了,不论是修建仍是计划标准都是惊人。2、大概上人屋面设法是好的,可是实际情况空无一人,究竟结果不克不及对都会开放是主要原因,再者感知很弱。3、内部其实是没啥好说的,一般的不克不及再一般,完整由展品主导了,没有老馆修建给人的震动。4、节拍有成绩,有头无尾,忽然就出园区了。有点没反响过来

  22. Profile photo of 007lulu
    []
    2013338新葡京

    此类纪念馆修建占地遍及都十分大。绿色的屋面常日是对公家开放的吗,馆内能否配有日常生活性功能空间吗?假如是的话,也算是对周边环境一个宏大的奉献了,不白搭这么大手笔投资。如过不是,那很惋惜,又多了一个“”无用”修建。

    • 没用?你是煞笔吗?

      • 人家说“假如”,没想到另有本质这么低的偕行

      • 就tm是无用。。。敢建还不让人说了?设想方的狗腿子嘛?

        澳门新葡京官方网站
  23. 2013338新葡京

    此类纪念馆修建占地遍及都十分大。绿色的屋面常日是对公家开放的吗,馆内能否配有日常生活性功能空间吗?假如是的话,也算是对周边环境一个宏大的奉献了,不白搭这么大手笔投资。

  24. 前两天刚去了,明天就看到了这个帖子。其时去的时分觉得这是一个做的还蛮有逼格的暂时展馆,没想到是扩建。战争女神PEACE以后还没完毕接下来就是这个展馆。小我私家觉得还不错,显现更多的汗青资料,显现汗青实在。成功之势。

  25. 没觉得出甚么留念的气氛

  26. 就在我家中间

  27. 从旧到新的跟尾,小我私家以为不那么调和!

  28. Profile Photo

    不太大白扩建这么大个工具是做个啥, 觉得是为了费钱

  29. 固然模拟的陈迹很明显,和前人的设想放在一起显得有些可笑,可是总算是把这个悲凉的处所做成了一个美满。大屠杀罹难同胞纪念馆真的太惨了,去一下能致郁许多天,这类测验考试固然不晓得现场感怎样,可是好歹是把紧绷的弦松了下来,看到先人糊口幸运也不算是好事。愿世界和平。

    • 模拟谁?前人的设想是指谁?二期工程,也就是如今纪念馆的主馆是同一个团队撒

  30. 越战留念广场的影子

  31. 瞥见谁人铺装我就醉了,是筹算开shopping Mall吗? 仍是想把人气出来坟头蹦迪?也不动动脑子想一想这个是什么处所,参照BIG的丹麦二战纪念馆和南京大屠杀留念广场,那种庄重、平静的设想。
    阐发图也是土爆了,想学BIG,BIG的每次设想都是从光照角度、人流意向、业主需求一步一步演化出终极设想结果。这个阐发图完整是瞎画,莫明其妙园地呈现个圆圈,莫明其妙把几个边角太高,根据?看着都堵得慌。

    • 设想起点很赞,统筹留念与一样平常,很接地气啊。战役成功了,来段广场舞有甚么不成以呢

      • 哪有这么不讲理的,什么地方就该干什么事呀,你不说这个是纪念馆,真觉得是中间万达金街分店,

      • 这是大屠杀纪念馆,不是抗战成功纪念馆……

        • Profile photo of 董化一

          看了下,这个三期还真是留念抗战成功的。。。

          • 嗯,但它仍是属于大屠杀纪念馆呀。并且抗战成功实在是很庞大的感情,看看《四世同堂》是怎样形貌的嘛。

    • Profile Photo

      吐槽功力壮大,哈哈。那张夜景图真的让我以为像贸易修建,一派热烈的纸醉金迷气氛

  32. 我看到了其他的影子

  33. 效仿big

  34. 修建仍是比力酷的 有一些巨匠的影子在,不外作为典范的纪念性空间,特别是人类史上最重要的纪念性空间,唯一酷是不敷的,并且这类空间内部除了完善的多少构型 也找不到让人温馨利用的处所。

您的浏览器曾经过期! 不克不及准确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或改换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以得到最好阅读体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.

×