www.8455.com新葡京

www.8455.com新葡京

奥门新葡经京娱乐场
项目标签
设想公司 :
位置 :
范例 :
质料 :
文章分类 :
标签 :

非常感谢 和  予gooood分享以下内容。更多关于他们请至:
Appreciations towards  for providing the following description:

这座酒店的设计不仅关乎建筑本身,更是对古镇更新和建造方式的思考。暴烈的光线与连绵的玉龙雪山山脉,街道,古镇的木结构房屋、石砌墙体、以及屋顶都牵扯到人在古镇中的体验关系。“生活是琐碎的,永远是琐碎的……” 我们尝试在基地中重构一座城市,一座网状结构的城市。

Baisha Old town in Yunnan province is a small village part of Lijiang well known for its Jade Dragon Snow Mountain range. It is still the most legit old town in Lijiang. The typical wood and mud brick houses welcome the visitor to discover the ancient life of the village. The project searches the limit of the urban fabric. We intend to create a little town within the town.

▼酒店外观,external view of the retreat

   

▼场地肌理,texture of the site

▼每栋体量皆为4mx4m的木制结构单元,each of the structure is built of local pine wood with a 4m square side

▼建筑保留了古镇的木结构房屋和石砌墙体, the typical wood and mud brick houses of the village

   

   

▼墙体细部,detail of the facade

对单纯合院的剥离、压缩和重构,我们得以在图纸上消解掉巨大的建筑体量;而私密性和公共性之间的度量转换,让我们得到了 4m*4m 这个单元配置,以及整体的空间和尺度关系。我们并不打算重复固有的城市规则,也不想破坏其整体性;较高的密度使得的我们终将面对私密空间和小区域环境品质的关系,这两点和现场的树木确定了单元的基本规则和位置。

Our interest to explore these imaginary lines between private and public led to a configuration of single units scattered on the site creating a ramification of the town planning. The project is considered from the existing urbanism but without a mere intention of repeating the old codes. It will add new value to the existing urban pattern. Creating the high density we would face the privacy and relationship with the surroundings. These two inputs would eventually configure the project. These units are settled on a grid creating series of rows and each unit will rotate to create different situation on ground floor and open to the view. The existing trees determined also the position of the units.

▼室内空间,internal spaces

▼卧室位于二层,bedrooms are arranged on the upper floor

▼卧室露台,terrace of the bedroom

▼浴室位于一层,the bathroom on the ground floor

   

建造的材料是在先的、有限的几样基本材料;建造的技术也是被限定的,技术远弱于所用材料需要的技术。我们需要遵循地方建造法则,并尝试探索其局限性。“这个假设的建筑群使真实的世界与叙述的可能性的世界相吻合。”面对这座已经达成某种迷宫状态的微缩城市,我们完成了对古镇扩张的回应。

These accurate movements create a controlled random‐like disposition.  The goal was to give as much privacy on the ground floor as possible extending the inner space towards the exterior while achieving unique views of the surrounding landscape for each cabin. The architects soon realize the construction must follow some local technique but still wanted to explore the limits of it. The entire structure is local pine wood with a 4m square side. Two sides of the square are closed with local black brick on the first floor pushing the interior space outside and stopped by the next door unit wall brick. A concrete‐wood mixed stair, in situ concrete table and iron fireplace complete the set of fixture inside the open plan. Upstairs, the fireplace pipe, the stairs handrail and the mattress configure the layout.

▼房间内视野,views of the bedroom

   

▼酒店单元轴测图,axon of a single unit

▼剖面轴测图,axon of the volume section

▼屋顶平面图,roof plan

▼首层平面图,ground floor plan

▼二层平面图,first floor plan

Architect: Atelier8+Atelier GOM
Website: www.atelierba.net
Design team: Jorge Gonzalez, Dai Chenjun, Zhao Qing Program: Hospitality
Project description: Architecture
Project year: 2015‐2017
Project area: 684 m2
Built Area: 480 m2
Photographer: Zhang Jiajing (Atelier GOM)
Website: www.gom.com.cn

More:  & 



最新事情
揭晓批评
www.8455.com新葡京
奥门新葡经京娱乐场
您的浏览器曾经过期! 不克不及准确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或改换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以得到最好阅读体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.

×